Gasbrander

gasbranderDe term gasbrander wordt gebruikt voor meerdere objecten, zo zijn er de bekende modellen waarmee onkruid kan worden verdelgt in de tuin en de aanstekers om op kleine lokaal oppervlakte hoge temperaturen te creëren. Op deze pagina zullen we u meer informatie verstrekken van de laatste groep.

De gasbrander aansteker is een krachtige gasaansteker en wordt ook wel stormaansteker genoemd, al beschikt de gasbrander doorgaans over een grotere gasopslag. Dankzij een smal pijpje en grote opslagtank voor gas kan grote druk worden gecreëerd, dit leid tot een sterke vlam die tot over de duizend graden warm kan worden, afhankelijk van het model gasbrander. Dit type wordt met name gebruikt voor hobby doeleinden, maar ook in de keuken om bijvoorbeeld de suiker van de Crème brûlée te karameliseren. De toepasbaarheden zijn ongekend groot.

Doeleinden 
Deze aanstekers worden veel gebruikt om op kleinere oppervlakten hoge temperaturen te creëren en zijn daarmee toepasbaar voor meerdere doeleinden. Met name in de modelbouw worden ze veelvuldig gebruikt om bijvoorbeeld te solderen of lassen. De laatste jaren zijn steeds meer jongeren bekend geworden met dit type aansteker en daarom worden deze modellen veelvuldig verkocht rond de jaarwisseling. Dankzij de stormvaste vlam van de gas brander is vuurwerk aansteken kinderlijk eenvoudig. De temperatuur van het vuur brengt echter ook gevaren met zich mee, je kunt je lelijk verbranden of de lont van het vuurwerk verkeerd aansteken. Wij raden daarom aan altijd op te letten en voldoende te oefenen alvorens een gevaarlijk product als vuurwerk ermee aan te steken.

In onderstaand youtube filmpje wordt een goede weergave gegeven van een aantal gasbrander aanstekers.

Welke gasbrander aansteker kopen?
Er zijn veel soorten gasbranders te koop van verschillende merken, waarbij het hoofdzakelijk verschil zit in de grootte en kracht van de vlam. Voor hobby doeleinden is het doorgaans aan te raden een kleiner model met een minder hete vlam te kopen voor meer precisie. Voor het karameliseren van een Crème brûlée, doorbranden van touwen of ander zwaar werk waarbij een krachtige hete vlam is vereist, wordt een gasbrander aansteker met een hoge temperatuur en grotere vlam aangeraden. Houd er rekening mee dat een gasbrander kopen en gebruiken gevaren kent vanwege de vlam. U kunt zich namelijk lelijk verbranden of eenvoudig iets in de hens zetten. Enige voorzichtigheid wordt dus altijd aangeraden.

Het onderhouden van gasbranders
Verhoog de levensduur van deze prachtige producten door een goed onderhoud en profiteer langer van het aankoopbedrag. De meeste defecten vinden plaatst doordat stof of ander vuil de bijvul opening of de buis voor de vlam verstopt. Bewaar de gasbrander aansteker daarom altijd op een droge en stofvrije plek en wees voorzichtig met pluisjes van kleding. Ook komt het voor dat slecht kwalitatief gas de openingen kan verstoppen, hier zit namelijk een hogere concentratie olie in die vast blijft hangen in deze smalle doorgang. Koop daarom enkel de beste kwaliteit van een gerenommeerd merk!

Comments are closed.