Stormaansteker

stormaansteker tegen windZoals de naam al laat vermoeden is dit type lighter speciaal ontworpen om de hevigste stormen te voorkomen. De modellen zijn met name geliefd bij outdoor hobbyisten of personen die over zeer sterke vlammen willen beschikken, zoals sigaar rokers. Op deze pagina vertellen je meer over de weerbestendige aansteker die beter bekend staat als de stormaansteker.

De stormaansteker is een gasaansteker met sterke butaan vlam, waardoor u dit type aansteker ook kunt gebruiken tijdens mindere weersomstandigheden als een stevige wind. In de volksmond wordt dit type daarom ook wel windaansteker genoemd. De meeste storm aanstekers worden gebruikt gedurende of tijdens activiteiten waarbij andere aanstekers het af laten weten of als een directe vlam gegarandeerd moet worden. Dit kan het geval zijn tijdens het aansteken van vuurwerk of outdoor hobby activiteiten. Met het kopen van de storm aansteker bent u dan verzekert van een stevige en windvaste vlam.

Welke stormaansteker kopen?
Er zijn verschillende modellen storm aanstekers te koop, echter werken de meeste volgens hetzelfde principe. Middels een extra smal pijpje wordt het gas uit de gasopslag vrijgelaten en ontstaat na het ontsteking middels het vuursteentje een stevig vlam. U kunt verschillende stormaanstekers kopen. Naast het ontwerp en de verschillende merken zit het hoofdzakelijke verschil in de sterkte van de vlam. Voor alledaags gebruik, zoals het aansteken van sigaretten bij een windvlaag is de stormaansteker met enkele en kleinere vlam aan te raden. U kunt echter ook een stormaansteker kopen met een dubbele vlam of zelfs vierdubbele vlam, waardoor de kans nog groter is dat deze weerbestendig is. Tevens verschilt de sterkte en hoogte van de vlam per stormaansteker. Deze modellen worden met name gekocht om sigaren aan te steken of door jongeren die op oudjaarsdag een aansteker met een stevige vlam nodig hebben om hun vuurwerk af te steken.

Optimaliseer de levensduur
Elke product dat ooit wordt aangeschaft gaat kapot, maar je kunt de levensduur aanzienlijk verlengen door goed met de spullen om te gaan. Bijde stormaansteker worden de meeste defecten veroorzaakt door een dichtgeslibde navulling opening waaruit de vlam komt. Stof, pluisjes van de broekzak of andere materialen die voor verstopping kunnen zorgen hechten zicht tegen deze uitgangen aan, waardoor stormaanstekers aftakelen en onbruikbaar worden. Tevens is het van belang een goede kwaliteit gas te gebruiken, goedkope merken hebben vaak een hoge olieconcentratie en bij veelvuldig navullen kan dit leiden tot aanhechting op de openingen. Kies daarom altijd voor gerenommeerde merken gas met een lage olieconcentratie om uw aan stormaansteker optimaal bij te vullen.

Stormaanstekers worden doorgaans vervaardigd in massaproductie en is daardoor al te koop vanaf enkele euro’s. Er is echter ook een stormaansteker te koop die duurder en kwalitatiever is. In onderstaand youtube filmpje ziet u een aansteker die storm bestendig is.

Comments are closed.