Vuurwerk aansteker

Op 31 december is het zover, het moment waar veel jongeren en volwassenen elk jaar naar uitkijken. Niet alleen om het afgelopen jaar op een leuke wijze af te sluiten, maar ook om vuurwerk te kunnen aansteken. Daar is wel een vuurwerk aansteker voor nodig, al is een juiste vuurwerk aansteker kopen nog niet zo eenvoudig. Tussen de verschillende aanstekers bestaan namelijk grote verschillen en aan te raden is om alleen een aansteker te kopen met een sterke vlam die voldoet aan alle veiligheidseisen. Ook raden we aan altijd op te letten met het aansteken van vuurwerk, daarover vertellen we je in de volgende paragrafen meer.

Vuurwerk+578Waar moet een vuurwerkaansteker aan voldoen?
Voordat u een vuurwerk aansteker gaat kopen is het van belang na te gaan aan welke specificaties deze lighter moet voldoen. Volgens onze maatstaven moet de aansteker makkelijk zijn aan te klikken en een sterke vlam bevatten die ook tijdens bijvoorbeeld wind opgelicht kan worden. Tijdens veel jaarwisselingen is de kans immers groot op tamelijk sterke wind. De meest geschikte vuurwerkaanstekers zijn daardoor deze stormaanstekers die bestendig zijn tegen wind en storm. Vanwege de sterke vlam wordt aangeraden te letten op de wijze waarmee u het lontje aansteekt. U wilt immers voorkomen dat de sterke vlam van een vuurwerkaansteker het lontje aan het omhulsel ontsteekt, waardoor u zeer weinig tijd nog heeft om de nodige afstand te bewaren. Zes meter afstand wordt meestal aangeraden.

Hoe steek ik vuurwerk af met de aansteker?
Wij raden aan enkel legaal vuurwerk te kopen met een duidelijke gebruiksaanwijzing. Steek deze producten alleen aan tijdens de toegestane tijden en houd je aan de (plaatselijke) wetgeving om HALT straf of erger te voorkomen. Drink nooit alcohol en voorkom het gebruik van drugs tijdens of voor het afsteken. Wees voorzichtig met mensen, dieren en materiële zaken, eventuele schade wordt immers op jou verhaald. Houd voldoende afstand, doorgaans staat de minimale afstand vermeld op de verpakking, en steek vuurwerk alleen af in open omgeving. Gebruik de vuurwerk aansteker met een gestrekte hand en buig het lichaam nooit over het explosief. Steek vuurwerk niet in je hand af en bij weigering nooit een tweede maal proberen aan te steken, maar met water overgieten. Na het ontsteken met een vuurwerk aansteker raden we aan direct voldoende afstand te nemen.

Uiteraard kunt u ook vuurwerklonten gebruiken. Deze kunt u makkelijk aansteken met een vuurwerk aansteker, dankzij de turbo vlam. Houd je aan deze tips bij het kopen van een vuurwerkaansteker. Wij van aanstekercenter wensen u een fijne jaarwisseling toe!

Comments are closed.