Zippo kopen

zippoZippo is de bekendste aansteker op de wereld en wordt wereldwijd geroemd om zijn kwaliteit en duurzaamheid. De Zippo aansteker werkt op benzine en wordt ontstoken met een vuursteentje. Bij het kopen van dit merk is het handig om gelijktijdig de bijbehorende benzine van dit merk zelf mee te bestellen. Deze benzine is speciaal ontwikkeld voor de Zippo aansteker!

Het merk Zippo
Zippo is begin jaren ’30 opgericht door George G. Blaisdell in Bradford Country Club in Bradford, Pennsylvania en kwam op het idee door een vriend die een Oostenrijkse aansteker gebruikte. De aansteker werkte in de wind, maar had een spuuglelijk ontwerp. Dit bracht Blaisdell op het idee van de Zippo. De eerste Zippo aanstekers waren te koop in 1933 voor $1,95 met een levenslange garantie, wat garant staat voor de kwaliteit. De meeste verzamelaars kopen een Zippo vanwege de kwaliteitswaarborg en de historische waarde die het merk met zich meedraagt. Over de hele wereld zijn Zippo verzamelaars te vinden die op zoek zijn naar modellen die in series uitkomen of tweedehands Zippo’s met een uniek verhaal. Meer informatie over de historie en ontwikkeling vindt u hier.

Welke zippo kopen?
Bij het kopen van een Zippo aansteker kunt u kiezen om een nieuw model te kopen of een tweedehands verzamelaars item. Sommige tweedehands aanstekers van dit kwalitatieve merk gaan voor vele duizenden euro’s over de toonbank, met name als daar een historisch verhaal aan vast zit. Daarbij wordt het altijd aangeraden om het item te laten verifiëren door een expert op dit gebied, omdat door de hoge waarde deze aanstekers worden nagemaakt. Dit is een bekend gegeven in de antiek en verzamelaars wereld. Het merk verkoopt ook modellen die in limited edition worden uitgebracht en zogenaamde tijdloze modellen die onbeperkt worden verkocht. Voordat je overgaat tot een Zippo kopen is het daarom van belang na te gaan welke aansteker u het liefst heeft. De euro in uw portemonnee kunt u immers maar eenmaal uitgeven!

Het onderhouden van een zippo
Om de levensduur van deze kwalitatieve en bijzondere benzineaanstekers te verlengen is goed onderhoud van belang. Houd de benzineaansteker altijd vrij van vocht en stof of andere vuilmakende objecten. Over het algemeen zijn deze duurzamer dan de bekende gasaanstekers,  toch ontstaan de meeste defecten door het niet goed bewaren van de zippo, waardoor de opening voor navulling of de uitgang van het lontje verstop raakt met vuil. De meeste modellen worden gefabriceerd van roestvrij stalen messing en zijn zorgen over roest overbodig. Een échte verzamelaar onderhoud zijn aansteker goed en zal dan ook geregeld een nieuwe lontje, vuursteentje of katoenen watten plaatsen. Ook dit verhoogd de levensduur van het mechanisme!

Let op! Als u een Zippo wilt kopen is het belangrijk om te letten op de echtheid. Een aantal aanbieders verkopen goedkopere modellen die zijn nagemaakt. In onderstaand youtube filmpje ziet u de verschillen.

Comments are closed.